Veldwijk wist het na 100 whatsappjes zeker

Lars Veldwijk kwam gisteren na de training in de kleedkamer en zag dat hij honderd whatsappjes had gekregen. Toen wist hij het zeker: de eerste selectie voor het Zuid-Afrikaanse voetbalelftal is een feit.  “Vorige week zag ik na een training dat ik een gemiste oproep had van een Zuid-Afrikaans nummer. Dat bleek de teammanager te zijn. Hij belde namens bondscoach Ephraim Mashaba met de vraag of ik erover wilde nadenken om voor Zuid-Afrika uit te komen. Dat hoefde ik niet te doen, ik zei meteen ja.” De mededeling kwam als een verrassing voor Veldwijk, die een Zuid-Afrikaanse vader heeft. Hij heeft namelijk nog maar weinig gespeeld dit seizoen en staat pas op vijftien speelminuten in de Belgische competitie voor zijn club Kortrijk. “Ik zei ook tegen de teammanager dat ik pas anderhalve week weer fit ben, maar de bondscoach wilde me toch graag uitnodigen. Hij was overtuigd van mijn drie wedstrijden voor Nottingham Forrest en mijn seizoen voor PEC Zwolle.” Veldwijk maakte vorig seizoen veertien goals voor PEC in de eredivisie. Voor Zuid-Afrika staat er veel op het spel op 12 november, want Senegal komt op bezoek in de strijd om een ticket voor het WK van 2018. De oud-spits van PEC moet zich nog wel even inlezen in de tegenstander.  “Ik weet er niet veel van. …

Original link –