Schenk: de KNSB is ‘een kind met een waterhoofd’

Ard Schenk ziet de toekomst van het Nederlandse schaatsen niet rooskleurig tegemoet. “Het conflict is van tafel. Het lijkt alsof het allemaal opgelost is, maar er blijven knelpunten zitten. Voor de komende twee jaar is er nu een deal, maar als je de weeffout niet uit de KNSB haalt, krijg je straks weer een probleem”, zegt de voormalig schaatser in Langs de Lijn en Omstreken. Schenk reageert op het slepende conflict in de schaatswereld over noodzakelijke bezuinigingen. Donderdagavond ging de ledenraad akkoord met de door de KNSB gemaakte afspraken met schaatsers, teams en gewesten. Voornaamste punt van overeenkomst is de zogenaamde premiepot voor de schaatsers. Die zal de komende twee jaar door de schaatsbond worden gevuld met 975.000 euro.  Volgens de drievoudig wereld- en olympisch kampioen moet er veel veranderen bij de KNSB. Er moeten mensen vertrekken bij de schaatsbond, zodat geld op een betere manier kan worden gebruikt. “Waarom zoveel personeel bij het bondsbureau in Utrecht? …

More here: