Verstappen gaat kappen met lange zinnen op de boordradio

Het was misschien wel de grootste blunder in z’n Formule 1-carrière. Max Verstappen reed tijdens de Grand Prix van Amerika de pits in, terwijl z’n team nog niet klaarstond. “Dat gaat niet nog een keer gebeuren.” Niet de uitvalbeurt als gevolg van een kapotte versnellingsbak, maar de zeperd in de pitstraat is het hot issue tijdens een mediasessie met Formule 1-journalisten in Mexico, waar komend weekend de negentiende grand prix van het seizoen is. Verstappen, die het recente verleden eigenlijk wil vergeten, ontkomt er niet aan uit te leggen wat er zondag misging in Austin, Texas. “Na een klein uur racen kom je in een soort comfortzone, je rijdt bij wijze van spreken een beetje op de automatische piloot. Ik was in gedachten al een tijd met die pitstop bezig. Je praat dan in codetaal met het team over de racestrategie”, blikt Verstappen terug. De 19-jarige coureur van Red Bull Racing denkt dat het misging toen hij zag dat z’n teamgenoot Ricciardo banden ging wisselen.  “Ik zag Daniel de pitstraat in gaan en dacht meteen dat ik de volgende ronde naar binnen zou duiken. Ik was te veel met mezelf bezig en vergat met het team te communiceren.” Verstappen had meteen door dat hij fout zat. “Ik had moeten wachten op bevestiging van het team en was één of twee ronden te vroeg. Dat was een misser. …

Continued –