Eerste ov-chipkaarten voor minderjarige mbo’ers

Een groepje 16- en 17-jarige mbo’ers kreeg vanochtend een ov-chipkaart waarmee ze gratis kunnen reizen. Vanaf 1 januari kunnen ook minderjarige mbo’ers gratis reizen met het openbaar vervoer. Minister Bussemaker reikte vandaag de eerste kaarten uit op het centraal station in Den Haag.  Universitaire studenten, hbo’ers en mbo’ers vanaf 18 jaar hebben al jaren recht op het gratis reisproduct. Minderjarige mbo’ers moeten tot nu betalen om met het ov naar hun opleiding te reizen. Het gevolg is dat ze vaak een opleiding dicht bij huis kiezen, omdat verder reizen te duur is. Bussemaker hoopt dat de nieuwe maatregel eraan bijdraagt dat mbo’ers vaker een opleiding kiezen die het beste bij hen past. Ze kunnen kiezen tussen een week- en een weekendabonnement. Met het weekabonnement reizen ze van maandag tot en met vrijdag gratis en krijgen ze korting als ze in het weekend reizen. Bij het weekendabonnement is het andersom.  DUO Zo’n 120.000 studenten hebben recht op de nieuwe regeling. Daarvoor moeten ze zich wel eerst inschrijven op de website van DUO…

Visit site: